Bio-Planet zet in november veggie en vegan aanbod in de kijker

12.11.2019
20191112 Bio Planet November Veggie Ontbijt
Foto: Bio-Planet

(gesponsord artikel) Ben je vegetariër, veganist of flexitariër? Waar je ook voor kiest, door minder en biologisch vlees te eten draag je bij aan een beter milieu. Bio-Planet lanceert in november hun gratis Veggie & Vegan krant met heel wat alternatieven voor vlees, vis en dierlijke zuivel.


Download je gratis krant

Van beginners tot echte fans: het veggie- en vegan aanbod is zo rijk aan smaken, texturen, geuren en kleuren, dat iedereen er wel zijn gading vindt. Dat bewijst ook Bio-Planet. Met meer dan 700 vegetarische bioproducten hebben zij het grootste biologisch aanbod op de Vlaamse markt. Bijna drie kwart van al die producten is ook geschikt voor veganisten.

Op zoek naar inspiratie? Een blik achter de schermen bij enkele biologische leveranciers? Download de gratis Veggie & Vegan krant via deze link of ga je exemplaar ophalen in jouw lokale biosupermarkt.

Zelf aan de slag in de keuken? Probeer het recept voor sorghumrisotto met pompoen, seitan en krokante salie.

Veggie, de basis

Kiezen voor een vegetarisch dieet is niet alleen goed voor het milieu, het is ook erg lekker! Maar hoe hou je vegetarisch eten ook gezond? Wat heeft je lichaam nodig? Heb je een vraag over jouw vegetarische of vegan levensstijl? Stel ze via hun contactformulier.

  • Eiwitten voor spieropbouw. Deze vind je in melkproducten, kaas, eieren, granen, peulvruchten, noten en zaden. Plantaardige eiwitten (behalve soja) hebben vaak een lagere kwaliteit dan dierlijke. Als vegetariër en veganist moet je dus wat meer plantaardige eiwitten eten.
  • Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelstel en een normale vorming van rode bloedcellen en zit enkel in dierlijke producten. Daarom is het als vegetariër belangrijk dat je genoeg melkproducten en eieren eet.
  • IJzer draagt bij tot de werking van het immuunsysteem en het zuurstoftransport in het lichaam. Het zit in volkorengranen, peulvruchten, zaden en donkergroene bladgroenten.
  • Omega 3-vetzuren dragen bij tot de normale werking van het hart. Je vindt ze vooral in vis, maar ook in walnoten, sojaproducten en lijnzaad-, noten- en koolzaadolie.

* Dit gesponsord artikel kwam tot stand in samenwerking met Bio-Planet. 

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.