Bio-Planet zet in november veggie en vegan aanbod in de kijker
(gesponsord artikel) Ben je vegetariër, veganist of flexitariër? Waar je ook voor kiest, door minder en biologisch vlees te eten draag je bij aan een beter milieu. Bio-Planet lanceert in november hun gratis Veggie & Vegan krant met heel wat alternatieven voor vlees, vis en dierlijke zuivel.
Download je gratis krant
Van beginners tot echte fans: het veggie- en vegan aanbod is zo rijk aan smaken, texturen, geuren en kleuren, dat iedereen er wel zijn gading vindt. Dat bewijst ook Bio-Planet. Met meer dan 700 vegetarische bioproducten hebben zij het grootste biologisch aanbod op de Vlaamse markt. Bijna drie kwart van al die producten is ook geschikt voor veganisten.
Op zoek naar inspiratie? Een blik achter de schermen bij enkele biologische leveranciers? Download de gratis Veggie & Vegan krant via deze link of ga je exemplaar ophalen in jouw lokale biosupermarkt.
Zelf aan de slag in de keuken? Probeer het recept voor sorghumrisotto met pompoen, seitan en krokante salie.
Veggie, de basis
Kiezen voor een vegetarisch dieet is niet alleen goed voor het milieu, het is ook erg lekker! Maar hoe hou je vegetarisch eten ook gezond? Wat heeft je lichaam nodig? Heb je een vraag over jouw vegetarische of vegan levensstijl? Stel ze via hun contactformulier.
- Eiwitten voor spieropbouw. Deze vind je in melkproducten, kaas, eieren, granen, peulvruchten, noten en zaden. Plantaardige eiwitten (behalve soja) hebben vaak een lagere kwaliteit dan dierlijke. Als vegetariër en veganist moet je dus wat meer plantaardige eiwitten eten.
- Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelstel en een normale vorming van rode bloedcellen en zit enkel in dierlijke producten. Daarom is het als vegetariër belangrijk dat je genoeg melkproducten en eieren eet.
- IJzer draagt bij tot de werking van het immuunsysteem en het zuurstoftransport in het lichaam. Het zit in volkorengranen, peulvruchten, zaden en donkergroene bladgroenten.
- Omega 3-vetzuren dragen bij tot de normale werking van het hart. Je vindt ze vooral in vis, maar ook in walnoten, sojaproducten en lijnzaad-, noten- en koolzaadolie.
* Dit gesponsord artikel kwam tot stand in samenwerking met Bio-Planet.