Chef-kok van de Rode Duivels: "Alles is volledig biologisch"

08.06.2018
Schermafbeelding 2018 06 08 Om 16 03 42
In categorie

In ‘Missie Moskou’, een unieke blik achter de schermen van de Rode Duivels, vertelt chef Bartel Dewulf en health manager Philippe Rosier over de balans tussen keihard trainen, gezond eten en goed slapen. Bartel: "Van alles wat we de Rode Duivels geven, weten we van waar het komt. Alle producten zijn lokaal en biologisch”


In ‘Missie Moskou’, een unieke blik achter de schermen van de Rode Duivels, proeven Maarten Breckx en Michiel Ameloot van VTM Nieuws de verhalen van de entourage die onze nationale ploeg klaarstoomt voor het WK in Rusland. In aflevering 5 vertellen chef Bartel Dewulf en health manager Philippe Rosier over de balans tussen keihard trainen, gezond eten en goed slapen. 

Wat staat er op het menu bij de Rode Duivels? Ze vroegen het aan Bartel Dewulf, de vaste chef-kok die altijd en overal met de nationale ploeg meereist. “Van alles wat we de Rode Duivels geven weten we van waar het komt, ik ken de naam van elke boer. Alle producten zijn lokaal en biologisch”, vertelt Dewulf in Missie Moskou, “Want het product bepaalt 50 procent van je gezondheid!”

Chef-kok Dewulf: "Van alles wat we de Rode Duivels geven weten we van waar het komt, ik ken de naam van elke boer"

bekijk het interview: 

Chef-kok van Rode Duivels kookt volledig lokaal: “Alles is biologisch”

Bron: Het Laatste Nieuws

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.