Bartel van Groenland op de bioboerderij

30.10.2013
Schermafbeelding 2013 10 30 Om 12 12 53
In categorie

Op bioboerderij De Loods in Aalst was een tijdje geleden feest: Bartel Van Riet van het één programma Groenland kwam op bezoek om te oogsten!


Op deze bioboerderij groeit een grote variatie aan teelten, allemaal gecertificeerd biologisch. De groenten gaan rechtstreeks naar de markt en naar abonnementen.

Bartel geniet ervan om tips te krijgen wanneer een bepaalde soort echt klaar is om te oogsten: de aubergines zo groot als je hand, de komkommerpunt niet meer scherp, de krop van groenloof goed compact, ...

Ook interviewt hij Jurgen, die lange tijd geleden begon bij De Loods als deel van een tewerkstellingsproject voor langdurig werklozen. Jurgen is uit enthousiasme blijven plakken en vindt het heel fijn om gezonde biogroenten, zo kraakvers uit de volle grond en onbespoten, te kunnen aanbieden aan de mensen. Als je een gezond product aan de mensen kan aanbieden, dan doe je ook iets voor de mensen, vertelt hij. Op de Facebookpagina van De Loods kan je deze reportage herbekijken.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.