Zuivelse Zondag

12.06.2016

Bioboerderij De Zwaluw organiseert een heerlijke opendeurdag met een dierenknuffelhoek en zelfgemaakt hoeve-ijs van koe en geit.


Kom tijdens deze opendeurdag een kijkje nemen op de melkvee- en groenteboerderij van De Zwaluw. Speciaal voor de kinderen voorzien we een knuffelhoek waar ze jonge dieren zoals cavia’s, konijnen en kipjes naar hartenlust mogen aaien. Er zullen enkele kleine biggetjes te zien zijn, kalfjes, schapen en misschien ook nog wat lammetjes. Voor groot en klein serveren we biologisch, zelfgemaakt roomijs. Vanaf dit jaar bieden we behalve verse zuivel van koeien, ook geitenzuivel aan: kom gerust proeven! Je kan ook twee rondleidingen volgen door deze veelzijdige boerderij.

Dit bedrijf heeft een certificaat voor bio.

Locatie

Lovendegem
Verbindingsweg 66, 9920 Lovendegem

Datum/tijdstip

Zondag 12 juni 2016 van 10 tot 17u, rondleidingen om 10u30 en om 14u30.

Prijs

gratis toegang
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.