Tournée Aréale bij geitenboerderij 't Reigershof

13.10.2020

Ben je iemand die graag dingen ziet veranderen? Heb je een hart voor de biologische landbouw? Kom vrijblijvend kennismaken met 't Reigershof, een biologische geitenboerderij in Klemskerke. Help hen met een groep vrijwilligers vruchtbare grond te vinden.


Op woensdag 13 oktober om 19.30 uur komen we samen op onze boerderij voor een vrijblijvende kennismaking van het project. 

  Meer info

Programma: 

  • Rondleiding op de boerderij, inclusief proevertjes
  • Je wordt ondergedompeld in de kern van de landbouw- en grondproblematiek en je gaat samen op zoek naar mogelijke oplossingen.
  • Kom netwerken met andere vrijwilligers met een hart voor duurzame landbouw

Aan het einde van deze dag kan je besluiten om mee te doen aan het traject: 

  • Van september tot maart ga je – samen met je groep onder begeleiding van De Landgenoten – actief op zoek naar grond.
  • We sluiten het project in stijl af met een feestweekend samen met vrijwilligers van een gelijkaardig project.

Iedereen welkom! Inschrijven via evert@delandgenoten.be 

Wie zijn De Landgenoten?
De Landgenoten kopen en verhuren landbouwgrond voor bioboeren. Met een groeiende beweging van boeren en burgers
maken we duurzame landbouw in Vlaanderen mogelijk. Breng grond tot leven.

Locatie

't Reigershof
Polderstraat 4, 8420 De Haan

Datum/tijdstip

Dinsdag 13 oktober 2020 vanaf 19.30 uur

Prijs

gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.