Slotevent 'Week van de bij'

09.06.2019

Tijdens het slotevent van de Week van de Bij kan je terecht op bijzondere bijenlocaties, waaronder ook een bioboer. 


Wist je dat de bij het belangrijkste diertje op de planeet is? Ze bestuift planten waardoor 35% van al ons voedsel kan groeien. Maar hoe doet ze dat? Je leert er alles over tijdens het slotevent van de 'Week van de bij' op zondag 9 juni. 

  • Tussen 13 en 17 uur kan je terecht in het darrencafé op de evenementenweide (Netelaan). 
  • Van daaruit kan je een wandel- en of fietstocht maken langs bijzondere bijenlocaties. 
  • Je kan langsgaan bij een imker, een biologische boer tuinder, op de bloemenweide en nog veel meer.
  • Verzamel tijdens je tocht 5 stempels op je spaarkaart en wissel ze daarna in voor een leuk bijencadeautje.

Locatie

verschillende locaties
,

Datum/tijdstip

Zondag 9 juni van 13 tot 17 uur

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.