Rondleidingen met proevertjes op de kaasmakerij

04 - 12.06.2016
In categorie

Katrien en Dries van het kaasmakerij Dischhof bij Diksmuide laten jou graag zien hoe ze kaas maken. Daarna mag je natuurlijk proeven!


Katrien en Dries van het Dischhof: "Wij zijn trots om samen met Wim Lybaert het gezicht te zijn van deze campagne over biologische zuivel. Welkom in onze kaasmakerij voor een blik achter de schermen, kaasmaken zal geen geheimen meer voor je hebben! We sluiten af met een kaasdegustatie. Het geheel duurt ongeveer anderhalf uur."

Deze kaasmakerij heeft een certificaat voor bio.

Locatie

Keiem
Dodepaardenstraat 58, 8600 Diksmuide

Datum/tijdstip

Zaterdag 4 juni om 14u, maandag 6 juni om 14u (speciale editie over controle), woensdag 8 juni om 14u, donderdag 9 juni om 19u, vrijdag 10 juni om 18u, zaterdag 11 juni om 16u, zondag 12 juni om 10u.

Prijs

4 euro per persoon, incl kaasdegustatie. Meld je komst via info@dischhof.be.

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.