Rondleiding door de boerderij en kaasmakerij

27.05 - 04.06.2016
In categorie

Op een interactieve en leuke manier ontdek je op bioboerderij 't Reigershof het verhaal van gras en klaver tot heerlijke, biologische geitenkazen.


Op een interactieve en leuke manier ontdek je het verhaal van gras en klaver tot heerlijke, biologische geitenkazen. De boer neemt je mee in de stallen en doorheen de kaasmakerij. Proeven hoort er natuurlijk ook bij. We sluiten af met een drankje en proevertje.

Deze boerderij heeft een certificaat voor bio.

Locatie

Klemskerke (De Haan)
Polderstraat 4, 8420 De Haan

Datum/tijdstip

Vrijdag 27 mei, zaterdag 28 mei, vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni, telkens van 14u tot 16u.

Prijs

4 euro per persoon, incl proevertje en drankje. Reserveren via info@reigershof.be
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.