Prikkel 2022: Utopische Economie Utopique

18.02 - 20.12.2021
In categorie

Prikkel is een jaarlijks weekend van Oxfam België, Oxfam-Magasins du Monde en Broederlijk Delen voor en door jong geweld.


Van 18 tot 20 februari 2022 proberen we ons huidig economisch denken te tackelen via workshops, uitwisselingen, debatten en met tal van inspirerende sprekers die pleiten voor een utopische economie.

Want werkt het huidige economische model nog wel naar behoren? Mensen lijden meer en meer onder burnouts en depressies, sociale ongelijkheid neemt toe en we verliezen ons contact met de natuur. Zou dat allemaal te maken hebben met dat eeuwige zoeken naar groei?
Prikkel is een jaarlijks weekend van Oxfam België, Magasins du Monde en Broederlijk Delen voor en door jong geweld, dit jaar in samenwerking met Karma Business.

Schrijf je nu in: www.oxfamsol.be/Prikkel2022

Locatie

Hopper Jeugdverblijf Het Scoutshuis
Wilrijkstraat 45, 2140 Antwerpen

Datum/tijdstip

Vrijdag 18 tot zondag 20 februari 2021

Prijs

30 euro: de normale prijs, inclusief eten, slapen en verzekering

Website

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.