Panelgesprek en praatcafé: toekomst voor boer(in) & ons voedsel

27.11.2019
In categorie

Panelgesprek en praatcafé waar een antwoord wordt gezocht hoe we als boer en als consument een coherent voedselbeleid kunnen afdwingen.


Esmeralda Borgo (Voedsel Anders), Lieven Bauwens (Pomona vzw), Tine Van Ackere (Kleibeek) en Paul Cerpentier (Algemeen Boerensyndicaat) gaan met elkaar in dialoog over de toekomst van ons voedsel. Ze proberen een antwoord te vinden op de vraag hoe we als boer en als consument een coherent voedselbeleid kunnen afdwingen. Bart Thoelen (Wervel) zal het gesprek in goede banen leiden.

Na het panelgesprek geven we ruimte aan het publiek om vragen te stellen en uit te wisselen met de panelleden.

Achteraf is er een praatcafé, waar je met een drankje en een informele babbel ideeën verder kan delen.

Deze gespreksavond wordt georganiseerd door Wervel, Boerenforum en Solidagro. Meer info vind je op www.solidagro.be

Locatie

ijshoeve De Boey Groenendijk 11, 9170 Sint-Gillis-Waas
Groenendijk 11, 9170 Sint-Gillis-Waas

Prijs

gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.