Openvelddag bioboerderij Humus

23.06.2019
In categorie

Naar goede jaarlijkse gewoonte organiseert bioboerderij Humus een openvelddag waar lokaal en gezond en biologisch voedsel produceren op een levende bodem centraal staan. 


Om het uur geeft Marc een rondleiding waar je een heldere uitleg krijgt over de verschillende activiteiten waar HUMUS dagelijks mee bezig is:

  • bodem: diagnose, bodemverzorging en -bewerking ("campagnole")
  • humus: hoogwaardige humusrijke compost in 10 weken
  • teelt: oude granen (quinoa, oerspelt, rogge en gierst)
  • vlinderbloemigen (soja en linzen)
  • graanverwerking: sorteren, reinigen en pellen van granen

Daarnaast worden nog tal van andere activiteiten aangeboden:

  • biobrood: (NIEUW!)demo: brood bakken door 'Reizend Bakhuis' in vernieuwde ovenbuur. Historische toelichting door 'Geschied- en heemkundige kring' Zulte
  • tuinterras: op adem komen met een drankje of gebak, lunch van granenburger met linzen en frisse groenten (€15)
  • kinderatelier

Om in te schrijven voor de lunch, gelieve contact op te nemen via: info@bio-compost.be of 09 388 73 29

Locatie

Humus
Zaubeekstraat 227, 9870 Zulte

Datum/tijdstip

Zondag 23 juni 2019 tussen 10u en 18u

Prijs

gratis deelname / lunch: 15 euro

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.