Opendeurdag Hof Ter Reysveld

02.06.2019
In categorie

Biologisch groentebedrijf Sint-Antelinks (Herzele) viert haar 40-jarig bestaan!


Het bio-groentebedrijf "Hof Ter Reysveld - Arpobel" te Sint-Antelinks bestaat 40 jaar en stelt haar velden en hobby groentetuin open op zondag 2 juni 2019. 

In 1979 is de familie Persijn-Stevens zijn enthousiast gestart met het allereerste bio groentebedrijf in Zuid-Oost-Vlaanderen. Bij de start was dit een eenmansbedrijf met 1,5 hectare oppervlakte. Doorheen de jaren evolueerde het bedrijf naar 6,5 ha en zorgden twee zonen voor welkome versterking waardoor ze nu een uitgesproken familiebedrijf zijn. Zij telen wintergroenten en hun afzet verloopt via de bio-afdeling van de veiling BelOrta. Speciaal voor hun jubileum stellen ze hun bedrijf open voor het grote publiek. 

Pionier Etienne Persijn: "De start was een hele uitdaging, eigen aan pionierswerk. De afzet was niet georganiseerd, de teeltkennis was beperkt en de weerstand van de consument voor bio was groot. We kozen hiervoor als reactie op mistoestanden in land- en tuinbouw. Wij waren bezorgd over het welzijn van mens en milieu en we besloten dat we actief mee moesten zoeken en handelen hoe het anders kon. Ondanks dat er veel is veranderd is deze thematiek nog altijd even actueel, denken we maar het klimaatdebat."

Ook andere aspecten dan de biologische groenteteelt komen tijdens de opendeurdag aan bod: de integratie van het bedrijf in zijn natuurlijke omgeving en de zorg en aandacht voor de natuur, onder meer terug te vinden in de hoogstamboomgaard en de verfraaiing van het erf.

Rondleidingen, infostandjes, springkasteel, muzikale omlijsting, hapjes en drankjes.

Ook de Buysemolen wordt voor deze gelegenheid opengesteld.

Parking voorzien.

Locatie

Hof Ter Reysveld (aan de Buysemolen)
Kamstraat 18, 9550 Sint-Antelinks (Herzele)

Datum/tijdstip

Zondag 2 juni van 13 tot 23 uur. 

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.