Op bezoek bij de melkkoeien

11.06.2016

Kom kijken naar de koeien en kalveren op de bioboerderij van Seppe en Hilde. Er zal ook een biomarktje zijn, hapjes en drankjes van eigen teelt en een gratis ijsje.


Kom kijken naar de koeien en kalveren op de bioboerderij van Seppe en Hilde. Zij zwaaien graag onze (stal-)deuren open voor jou, zodat je zelf kan zien hoe een biologisch melkveebedrijf werkt. Ook stellen ze jou hun hoevewinkel voor met melk en melkproducten zoals rijstpap.

Deze dag wordt een gezellige boel, want er zal ook een biomarktje staan met lokale producenten. Je kan een begeleide wandeling rond de boerderij maken. Er zijn hapjes en drankjes van eigen teelt en je krijgt ook een gratis ijsje.

Op boerderij Dubbeldoel leven dertig melkkoeien Jersey en wit-blauw dubbeldoel. Ook een 25 zoogkoeien van het dubbeldoel ras, ingekruisd met Hereford.

Locatie

Gooik (tussen Ninove en Halle)
Zwartschaapstraat 5, 1755 Gooik

Datum/tijdstip

Zaterdag 11 juni van 11 tot 19u

Prijs

gratis toegang, inschrijven niet nodig.

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.