Openbedrijvendag: Op bezoek bij koekjesproducent La Confiance

02.10.2022
In categorie

Naar jaarlijkse gewoonte zetten bedrijven over heel Vlaanderen tijdens de eerste zondag van oktober de deuren open voor het grote publiek. Ook koekjesproducent La Confiance in Dendermonde van de partij.


De bezoeker krijgt een zeldzame inkijk in het volledige productietraject van deeg tot koekje, kan de indrukwekkende 45m lange speculoosoven van dichtbij bewonderen en volgt vervolgens de versgebakken koekjes op weg naar de inpak. Uiteraard worden er voor elke bezoeker proevertjes voorzien en kan groot en klein deelnemen aan een leuke wedstrijd om een mooie cadeaumand te winnen. 

La Confiance is in Dendermonde vooral gekend voor de gelijknamige biologische boterspeculoos, gemaakt naar het familierecept uit 1924. Maar het bedrijf is ook de thuishaven van Ceval, een merk dat al meer dan 40 jaar een gamma van vezelrijke en suikerarme koekjes en snoep aanbiedt voor de gezondheidsbewuste consument. Dit assortiment werd de afgelopen maanden flink onder handen genomen waarbij vooral de focus werd gelegd op een nóg lager suikergehalte in de koekjes. 
Voor beide merken wordt er ook bewust gekozen voor een duurzamere verpakking. Het vernieuwde aanbod zal vanaf 2023 in de winkels verkrijgbaar zijn maar wordt nu in primeur aan de belangstellenden voorgesteld.

Gewoontegetrouw slaat La Confiance ook met verschillende andere Dendermondse voedingsproducenten de handen in mekaar om aan het hele gezin een mooie ervaring te bieden. In de ruime magazijnhal van het bedrijf maak je kennis met koffiebrander Agostini Coffee en roomijsmaker Ollibolli. Ook Brouwerij Dilewyns, de producent van het gekende Vicaris bier, is aanwezig en zorgt voor een gezellige afsluiter van het bezoek. 

La  Confiance is op zondag 02/10/2022 vrij toegankelijk voor iedereen tussen 10u en 17u. Ook rolstoelgebruikers kunnen het traject volledig volgen. Huisdieren zijn niet toegelaten. 

Locatie

La Confiance
Schaapveld 7, 9200 Dendermonde

Datum/tijdstip

Zondag 2 oktober van 10 tot 17 uur 

Prijs

gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.