Op wandel met de Boer van Herkenrode

18.09.2016

Ga gezellig mee op de wekelijkse wandeling van de Boer van Herkenrode door velden en weide. Ontdek het vee dat voor de begrazing instaat en luister naar het verhaal van 'Korrel tot Molen'.


Afspraak om 14u onder het poortgebouw van de abdij.

Let wel: vochtwerend schoeisel aangeraden, stevige stapschoenen of laarzen zijn geschikt. Het gebruik van de kinderwagen is moeilijk omdat we echt dwars door het veld/weiland zullen wandelen. Geschikt voor kinderen vanaf +/- 5 jaar.

Locatie

Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4 , 3500 Hasselt

Datum/tijdstip

Zondag 18 september 14u - 15.30u

Prijs

Gratis

Website

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.