Sneukeltoer door Limburg

11.06.2016
In categorie

Bewegen, ontdekken en snoepen, wat een feestcombinatie! Fiets 30 km langs een speciaal uitgestippelde route langs Limburgse bedrijven met bio. Tien Limburgse bedrijven doen mee!


Bewegen, ontdekken en snoepen, wat een feestcombinatie! Fiets 30 km langs een speciaal uitgestippelde route voorbij Herkenrode, door de Mombeekvallei en langs de Japanse tuin. Tussen Stokrooie en Hasselt kan je al 'sneukelend' tussenstops maken bij Limburgse biobedrijven: t Biokruidenierke, Bolderhof, Maya seitan, Den Boogerd, Karditsel, ‘t Stookkot, Restaurant De Levensboom, De Wroeter, Jessenhofke en de dorpsmolen.

De vertrekplaats is aan de dorpsmolen, Sint-Maartensplein in Stevoort. Je kan ook fietsen reserveren via Blue Bike.

Na de fietstocht kan je indien gewenst meegenieten van een buffet i.s.m. Restaurant De Levensboom. Graag vermelden bij de inschrijving.

Lees het nieuwsbericht over deze sneukeltocht!

Alle deelnemende bedrijven hebben certificaat voor bio, behalve Restaurant De Levensboom en de dorpsmolen.

Locatie

Limburg
Sint-Maartenplein 35, 3512 Stevoort

Datum/tijdstip

Zaterdag 11 juni 2016 van 10 tot 23u, vertrekken tussen 11-13u.

Prijs

inschrijven via biosneukeltocht@gmail.com of via https://nl.surveymonkey.com/r/2QH3VL2. Prijzen sneukeltoer: volw. € 16; leeftijd lagere school € 10; kleuters € 3. Prijs avondbuffet 18 euro per persoon.

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.