Natuurlijk Vilvoorde

04.09 - 13.11.2021

Met ‘Natuurlijk Vilvoorde’ beleef je een reeks van vijftien ecologische activiteiten in en rond Vilvoorde, van september tot half november.


Het gezinsvriendelijke programma voor groot en klein bestrijkt heel wat aspecten van het dagelijks leven: kleding, eten en drinken, tuinieren, huishouden, lichaamsverzorging, mooie dingen maken van recyclagemateriaal en kapotte spullen laten repareren op een repair café.

Ook de kinderen komen aan bod: een natuurspel  in het Duchépark, verkeersveilig leren fietsen tijdens autoloze zondag, leuke dingen knutselen voor de vogeltjes en de bijtjes of  natuurvriendelijk zeep of shampoo maken.  

Het startschot wordt gegeven op 4 september met een kledingruil (Swishing). Een van de hoogtepunten is een fietstocht naar bioboerderij ‘Ferm’ waar je met producten vers van het veld kan gaan koken. Deelnemers zullen merken dat ecologisch vaak ook economisch is: je spaart niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee.

Het volledige programma is te vinden op www.natuurlijkvilvoorde.be

programma-natuurlijk-vilvoorde-002.png#asset:266802:centeredColumnHeaderImage

Het programma word je aangeboden door HuisvandeMens Vilvoorde en Avansa Halle-Vilvoorde in samenwerking met Stad Vilvoorde, Zomer van Asiat, Huis van het Kind, The Hedge vzw, Lokaal Dienstencentrum Far West, Repair Café, Zennelab, (W)arm-kracht…armen aan het woord, Vrijzinnig OntmoetingsCentrum en Stadsmoestuin Vilvoorde.

Locatie

Verschillende locaties
, 1800 Vilvoorde

Datum/tijdstip

Van zaterdag 4 september tot zaterdag 13 november 2021. 

Prijs

Check deelnameprijs per activiteit

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.