Straattheaterfestival Miramiro: proeven van cultuur en bio!

19 - 23.07.2019
In categorie

Het straattheaterfestival Miramiro is aan haar 25ste editie toe. Ga er proeven van cultuur en van biologische hapjes en drankjes. 


Miramiro, festival voor circus, theater, dans, performance… infiltreert in het stedelijk weefsel van Gent en brengt zo mensen samen in gemeenschappelijke verwondering. Want Miracles Matter. Het volledige programma staat online. 

Je kan er niet enkel proeven van cultuur. 

Sinds 2008 is Miramiro in de weer om de ecologische voetafdruk van het festival zo klein mogelijk te houden. De festivalbar en cateraars werken bijna uitsluitend met lokale-, bio- en fairtradeproducten. Vegetarische maaltijden zijn de norm geworden. 

Locatie


,

Datum/tijdstip

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.