Landgenotenquiz

30.09.2022
In categorie

Wist je dat BioForum, de Vlaamse sectororganisatie voor biologisch, één van de oprichters zijn van De Landgenoten, een organisatie die grond vrijkoopt voor bioboeren? Op vrijdagavond 30 september organiseren ze voor het eerst een quiz! Schrijf je in voor een gezellige avond en ondersteun zo hun grondaankopen!✔ Vrijdag 30 september 2022, start om 19.45 uur
✔ In de grote zaal Fort Van Merksem (Fortsteenweg 120, Merksem)
✔ Een quizploeg mag uit maximaal 4 deelnemers bestaan 
✔ Deelnameprijs bedraagt 30 euro per ploeg
✔ De inkomsten gaan integraal naar het ondersteunen van de lopende grondaankopen

Meer info en inschrijven via deze link: https://bit.ly/3wt5Obg

Locatie

Fort Van Merksem
Fortsteenweg 120, 2170 Merksem

Datum/tijdstip

Vrijdag 30 september 2022, start om 19.45 uur

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.