Gezellige dag op de kippenboerderij van Jef

11.06.2016

Op de kippenboerderij van Jef wordt het lekker uitblazen en spelen voor de kinderen.


Kippenboer Jef organiseert een gezellige dag op zijn boerderij, met plezier voor jong en oud, met heerlijke hapjes en drank, een weggeefmarkt en een heus pop-up boerderijcafé in de sfeer van de jaren veertig. Terwijl de biokippen in de buitenloop zitten te scharrelen, leren kinderen via educatieve spelletjes over biologische eieren. Ze kunnen zich ook uitleven in de speeltuin of met de go-carts en fietsen rondtoeren.

Volwassenen mogen uitblazen op het terras van Staminee Het Leeuwke, dat voor de gelegenheid opnieuw een dag opent, maar dan als boerderijcafé uit de jaren veertig. Proef o.a. van biobieren van ’t vat of van het Ethiopisch bier St. George. Met caféspelletjes kan je het kind in jezelf weer bovenhalen, ’s avonds komen dj’s het beste van zichzelf geven.

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking en Repair Café Ravels organiseren ook een weggeefmarkt.

Honger? Iedereen krijgt een gratis gekookt bio-eitje, maar we bieden ook verse biologische groentesoep of een omelet van biologische hoeve-eitjes aan, bereid in onze veldkeuken van het Belgisch leger. ‘Pannenkoeken Peter’ biedt pannenkoeken uit het vuistje aan.

We verkopen dagverse bio-eieren, biologisch kippenvoer en biologische granen uit eigen teelt. Je kan Ethiopische wijnen proeven en kopen, ten voordele van de vzw Dertiende Ster.

Deze boerderij heeft een certificaat voor bio. De catering heeft geen certificaat voor bio. Hoe herken ik bio?

Locatie

Weelde (regio Turnhout)
Weeldestraat 176, 2381 Ravels

Datum/tijdstip

Zaterdag 11 juni 2016 vanaf 14u

Prijs

Gratis toegang (Meer info? T 014 65 50 22)

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.