Fietstocht 'Boer zoekt Bank'

24.09.2022

Deze fietstocht in Poperinge brengt je langs 6 verrassende landbouwbedrijven, waar telkens een rustbank staat. Wedden dat de landbouwer je dingen vertelt die je nog niet wist? 


Neem even de tijd om de QR-code op de bank te scannen. De landbouwer vertelt je over de productie van jouw voedsel, en zijn passie voor de stiel. Wedden dat hij dingen vertelt die je nog niet wist? Geniet ondertussen van het mooie uitzicht en de rust van de westhoek.

Voor dit startevenement, kan je het deelnameplannetjes afhalen tussen 13 en 15 uur in het tentje op de Markt van Poperinge. Bij elke deelnemende landbouwer is er een sneukelingetje voorzien de deelnemers. De route is 35 km, of kan opgesplitst worden in 2 kleinere tochten.

Boer zkt Bank kwam tot stand met medefinanciering van het Leader Westhoek programma voor plattelandsontwikkeling. Het wordt gefinancierd met Europese (50%), Vlaamse (25%) en Provinciale middelen (25%). Met steun van ELFPO.

Locatie

Poperinge
Grote Markt 1, 8970 Poperinge

Datum/tijdstip

Van 24 mei tot 24 september 2022

Prijs

gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.