Feestelijke opendeurdag De Wassende Maan

17.09.2016

De Wassende Maan bestaat 30 jaar, de oogst is op zijn hoogtepunt, daar mag dus op geklonken worden! Onze opendeurdag wordt deze keer dus een spetterende feesteditie!


Er is niet alleen een heerlijk buffet, maar er zijn ook rondleidingen, twee lezingen ('Inleiding op de biodynamische landbouw' en 'The importance of small farmers and transparancy in the food chain'), twee workshops met groenten in de hoofdrol, een olijfolie- en een wijndegustatie, de tentoonstelling '30 jaar De Wassende Maan', kinderanimatie, live muziek en als afsluiter een fameus dansfeest, het staat allemaal op de agenda!

Alle info vind je hier.

Tot dan!?

N.B. A.u.b. hier inschrijven voor het buffet / buffet €16 (incl. aperitiefdrankje, met vlees of vegetarisch) - € 8 voor kinderen.

Locatie

De Wassende Maan
Beekstraat 35, 9800 Deinze

Datum/tijdstip

Zaterdag 17 september, 12u tot in de late uurtjes

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.