Ecodroom 2019

06.10.2019

Kom naar de gratis openluchtmarkt waar jong en oud op een leuke manier in contact komen met ecologisch leven. 


Ecodroom is een gezellige, gratis openluchtbeurs in het Rivierenhof voor mensen die bewuster en groener willen leven. Het is een aangenaam kuieren langs een rommelmarkt, marktkramen, workshops, proeverijen met verrassende hapjes en infostands ... Spring ook binnen in het repair-café. 

 Met veel goesting en plezier geven de mensen van Velt die dag hun eco-tips, ideeën en recepten prijs via diverse stands en workshops (o.a. ook een stand over de zadenactie van Velt). 

Locatie

Provinciaal domein Rivierenhof
Turnhoutsebaan 246 , 2100 Deurne

Datum/tijdstip

Zondag 6 oktober 2019 van 13 uur tot 18 uur

Prijs

gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.