De toekomst van herstellende landbouw

30.01 - 01.02.2023
In categorie

In welke mate kan landbouw herstellend zijn? Met een positieve impact op boer, milieu en maatschappij? Ontdek het in een razend interessant programma gespreid over drie dagen op verschillende locaties in Vlaanderen, met onder andere pionier in herstellende landbouw Mark Shepard als gast. 


Wat is herstellende landbouw eigenlijk? Hoe kan herstellende landbouw een antwoord bieden op de uitdagingen van het voedselsysteem in Vlaanderen? Hoe kunnen boeren en burgers bijdragen aan een wereldwijd, herstellend voedselsysteem? Ontdek het in een razend interessant programma gespreid over drie dagen op verschillende locaties in Vlaanderen, met onder andere pionier in herstellende landbouw Mark Shepard als gast. 

Wie is Mark Shepard? Sinds 1994 pioniert Mark Shepard als landbouwer op zijn New Forest Farm in Wisconsin. Vanuit zijn eigen ervaringen in herstellende landbouw publiceerde hij in 2014 het boek 'Herstellende landbouw' waarin hij een duidelijke, onderbouwde context schept van wat verbeterd kan worden aan gangbare land- en tuinbouwmethodes. Tijdens zijn lezingen biedt hij tastbare, no-nonsense oplossingen aan en gaat hij graag in dialoog met zijn publiek.

Scherm_afbeelding-2022-12-07-om-09.34.20-1.png#asset:332503

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.