De Groene Boerderij - opendeurweekend

01 - 02.10.2022

De Groene Boerderij is een biologische boerderij en slagerij met respect voor dier, mens en natuur. Kom kennismaken tijdens ons opendeurweekend. 


  • Kennismaking met de winkel en de boerderij tijdens het weekend van zaterdag 1 oktober vanaf 9 uur tot 16 uur en op zondag 2 oktober van 11 tot 16 uur. 
  • Leer onze bioproducten kennen via infostands, demo’s en proevertjes...
  • Wie onze Pubentes varkens wil ontmoeten kan een rondleiding volgen. 
  • Ook kinderanimatie wordt voorzien 
  • Met hapjes en drankjes.

Locatie

De Groene Boerderij
Akkervenen 3, 2990 Wuustwezel

Datum/tijdstip

Zaterdag 1 oktober 2022 (9 - 16u) en zondag 2 oktober (11 tot 16u)

Prijs

gratis

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.