Dag van de Boerennatuur: Toeren door het Moer en gluren bij de boer

02.06.2019

In het kader van de Dag van de Boerennatuur organiseert Natuurpunt Markvallei een natuurwandeling in combinatie met een bedrijfsbezoek aan bioboerderij Widar. 


Tijdens de voormiddag zal boswachter Bart (Hoeymans) van het Agentschap Natuur en Bos geïnteresseerden kennis laten maken met het prachtige natuurgebied "Het Moer". 

's Middags zijn de deelnemers te gast bij Widar, daar eten ze hun boterhammen op om nadien rondgeleid te worden door boer Dirk (Govaerts). Hij laat ons zien hoe men bij Widar aan landbouw doet en tegelijkertijd oog heeft voor natuur en biodiversiteit.

Locatie

Parking langs de Steenweg op Weelde
Bloksgoor 1, 23230 Merksplas
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.