Dag van de Boerennatuur: biodiversiteit in kasteel Nieuwenhoven

02.06.2019

Vragen staat vrij op de Dag van de Boerennatuur: we spreken af aan het Kasteel van Nieuwenhove voor een wandeling langs de landerijen door boer Peeters.


Bioboerderij Samenland is een proeftuin voor Permacultuur, gelegen op de landerijen van kasteel Nieuwenhoven, waar landbouw en natuur hand in hand gaan. Je ontdekt hoe biodiversiteit dagelijks in de praktijk wordt gebracht op kasteel Nieuwenhoven

Op deze activiteit, die een organisatie is van Natuurpunt Leefmilieu Nieuwerkerken en de Open Milieuraad nodigen we iedereen uit om vragen te stellen over milieu, biodiversiteit en natuur. 

Locatie

parking kasteel Nieuwenhoven
Engelbamp 57, 3800 Sint-Truiden

Datum/tijdstip

Zondag 2 juni van 14 tot 17 uur.  

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.