Dag van de Boerennatuur: brunchen voor biodiversiteit

02.06.2019

In het kader van de Dag van de Boerennatuur organiseert Natuurpunt Gent ism. Het Boerencollectief een brunch op het veld aan de Goedingekouter. 


Kom genieten van een heerlijke brunch met lokale producten en ontdek hoe het collectief ruimte geeft aan soorten op haar bedrijf.  Dit is ook een ideale gelegenheid om deze mooie uithoek van Gent, met de Beelaertmeersen van Natuurpunt en de boerderijen Goedinge en De Roo te leren kennen.

De brunch van lokale, biologische en/of fair-trade producten kost 15 euro per persoon, 10 euro voor kinderen onder 12 jaar. De opbrengst van de brunch gaat naar het akkervogelproject op de kouter.

Inschrijven via http://www.goedinge.be/

Locatie

Bioboerderij Goedinge
Goedingestraat 8 (de boerderij ligt op het einde van de straat), 9051 Afsnee

Datum/tijdstip

Zaterdag 2 juni 2019 van 10 tot 13 uur

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.