Dag Van De Boerennatuur: in de Jutse Plassen & op CSA Kraakvers.bio

02.06.2019

In het kader van de Dag van de Boerennatuur organiseert Natuurpunt De Wielewaal een wandeling door natuurreservaat de Jutse Plassen en op bioboerderij CSA Kraakvers.bio.


De Dag Van De Boerennatuur staat in het teken van het leven op het platteland en hoe boeren en natuurbeschermers samen kunnen werken aan een gezonde boerennatuur. Afdeling De Wielewaal viert deze dag met een wandeling door natuurreservaat de Jutse Plassen en bioboerderij CSA Kraakvers.bio.  

  • We gaan eerst op zoek naar typische boerennatuur en vogels in de Jutse Plassen, met een rondleiding gegidsd door Paul de Haes. 
  • Van de Jutse Plassen gaan we naar CSA Kraakvers.bio, waar bioboerin Ioana ons laat zien hoe zij haar biologische boerderij zo inricht om een zo groot mogelijke biodiversiteit toe te laten. Wij kijken ook naar de fauna akker dat onderhoud word ten voordelen van akkervogels. 

Wie wil, kan genieten van een lunch op de hoeve. Inschrijven via info@kraakvers.bio (bijdrage 10€ pp) 

Locatie


,
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.