Boerderijbezoek en infomoment Pomona - 24 november

24.11.2019
In categorie

De coöperatieve bioboerderij Pomona is op zoek naar burgers die mee willen investeren in eigen gezonde, eerlijke, duurzame en lokale voeding voor vandaag, morgen én overmorgen. Ga kennis maken tijdens een  boerderijbezoek.


Word jij ook een van de Pomona coöperanten die samen zorgen voor hun eigen eerlijke, ecologische, seizoensgebonden en lokale voeding voor vandaag, morgen én overmorgen?

  • 🤝 eerlijk = voor de boer, de coöperant, de grond
  • 🌏ecologisch = boslandbouw
  • 🍅seizoensgebonden = eten wat het seizoen ons geeft
  • 🏘lokaal = Waasland met de Pomona boerderij in Verrebroek

Doe mee en en beslis zelf wat op je bord komt.

  • 10u - 10u45: infomoment
  •  10u45 - 12u: boerderijbezoek

Locatie

Pomona
Bralstraat 3, 9130 Verrebroek

Datum/tijdstip

Zondag 24 november 2019 van 10 tot 12 uur

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.