Biologische legkippen helpen mee in de tuin

08 - 12.06.2016

Tijdens jouw bezoek laat bioboerin Iona van De Schranshoeve jou het wondere systeem zien van wisselende teelten, waarbij de kippen hun speciale rol spelen.


Biologische legkippen zijn echte superhelden: niet alleen leggen ze voedzame eitjes, ze zorgen ook mee voor de kringloop op de boerderij. Tijdens jouw bezoek laten we jou het wondere systeem zien van wisselende teelten, waarbij de kippen hun speciale rol spelen. En eitjes kunnen ook in de automaat, wist je dat?

Deze bioboerderij is in omschakeling naar bio.

Locatie

Lier
Misstraat 199a, 2500 Lier

Datum/tijdstip

Woensdag 8 juni, zaterdag 11 juni en zondag 12 juni 2016 van 10-12u

Prijs

Gratis deelname, schrijf je in via info@kraakvers.bio
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.