Bio proeven tijdens Week van de Smaak 2022

27.11.2022
In categorie

Van maandag 21 t.e.m. zondag 27 november is het weer tijd voor Week van de Smaak. Ook dit jaar kan je er ook bio proeven!


  • Rondleiding met uitgebreide proeverij in brouwerij Jessenhofke
    Op zaterdag 26 en zondag 27/11, Hasselt, 15 euro, inschrijven verplicht
  • Workshop 'Wilde gouste' met bioboer Dries en topchef David
    Op woensdag 23 en zaterdag 26/11, Roeselaere, 15 euro, inschrijven verplicht
  • Brunch @Lokaalmarkt Heule met Stadsboerderij Kortrijk
    Op zaterdag 26/11, Heule, 13 euro, reserveren mag maar niet verplicht

wvds-2022-samensmaaktbeter-100.jpg#asset:329140

Locatie

Verschillende locaties in Vlaanderen
,

Datum/tijdstip

Van maandag 21 tot en met zondag 27 november 2022

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.