Bio-plantgoedddag en lente-barbecue bij Den Diepen Boomgaard

27.04.2019

Den Diepen Boomgaard zet haar deuren open voor haar jaarlijkse BIO Plantgoeddag met dit jaar aansluitend de Lentebarbecue ten voordele van de verbouwingswerken. 


Programma:

  • 10.00 - 17.00: plantgoeddag
  • 14.00 - 15.00: rondleiding wilde planten en kruiden
  • 15.00 doorlopend : hapje en drankje, kinderanimatie, markt met infostandjes
  • 17.00 - 00.00: lentebarbecue

Je vindt er een ruim aanbod aan biologisch plantgoed voor in jouw tuin of kruidenbak, sfeer en gezelligheid met een hapje of een drankje, kinderanimatie, degustatie, rondleiding wilde planten, infostand zelfoogst,... en vanaf 17u kan je je voetjes onder tafel schuiven!Ondertussen bewaken wij jouw plantgoed. Zo blijft het lekker fris om zondag te planten in de tuin :-)

Schrijf je vooraf in voor de lente-barbecue om tekorten en verspilling te voorkomen. 

Locatie

Den Diepen Boomgaard
Rijkenhoekstraat 80, 1850 Grimbergen

Datum/tijdstip

Zaterdag 27 april 2019 van 10.00 tot 23.59 uur

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.