Fietstocht (38 km) in Zuid-West-Kortrijk langs lokale bio-initiatieven

30.09.2020

Deze fietstocht brengt je langs verschillende biologische bedrijven of producten tijdens de Zomer van de Korte Keten.


1. Bioboerderij ‘t Goed ter Heule

ligt centraal op deze fietstocht. Deze biologische boerderij heeft een zelfpluktuin (zonder abonnement) gericht op een grote variëteit van groenten, maar ook aardbeien, kleinfruit en bloemen. Je kan eveneens terecht in hun biologische hoevewinkel. Er is ook een terras met de mogelijkheid om de dorst te lessen of een ijsje te smullen. 't Goed ter Heule. Adres: Dronckaertstraat 665, 8930 Menen-Lauwe

2. Eenvoudig gezond

 Eenvoudig Gezond heeft op deze akker biologische haver gezaaid voor menselijke consumptie (havervlokken). De oogst is voorzien in de eerste helft van augustus. Eenvoudig gezond. Adres: Lampestraat 47, 8510 Rollegem. Openingsuren: veld altijd te bezichtigen (oogst eerste helft van augustus)

3. Johan Christiaens (in omschakeling naar bio) 

Johan zit in zijn eerste jaar omschakeling als bioboer. Johan kweekt op een biologische manier gewassen en runderen (ras Hereford) die grazen rond de hoeve en ook langs de boorden van de Leie (natuurgebied ’t Schrijverke) : zie nummer 7. Adres: Lampestraat 97, 8510 Rollegem. Openingsuren: dieren en velden altijd te bezichtigen

4. Zonder Meer

Zonder Meer is een verpakkingsvrije biologische winkel in het hartje van Kortrijk die heel wat lokale bio-producten verdeelt. Zonder Meer. Adres: Rijselsestraat 51, 8500 Kortrijk. Sluitingsdagen op zondag en maandag.

5. Ooogst 

is een restaurant dat tijdens de week biologische lunchmaaltijden aanbiedt op de nieuwe site van Kortrijk Weide.
Ooogst. Adres: Hangar K, Nelson Mandelaplein 2, Kortrijk Weide, 8500 Kortrijk. Openingsuren: van dinsdag tot vrijdag, tussen 10.00 en 16.00 

6. Pol Hanssens

is een bioboer die zich specialiseert in rabarber, groene asperges, aardbeien, rapen en daikon. Dit jaar is er ook bio-quinoa van EenvoudigGezond te ontdekken. Pol Hanssens, Gaverstraat 2, 8560 Wevelgem. Openingsuren: veld altijd te bezichtigen (oogst tweede helft van augustus)

Locatie

Bioboerderij 't Goed ter Heule (vertrekpunt)
Dronckaertstraat 665, 8930 Menen-Lauwe

Datum/tijdstip

Doorlopend tot en met 30 september 2020

Prijs

gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.