Bio Bruist - Kom mee dansen in de Vooruit

23 - 24.09.2022
In categorie

Bio viert feest! Kom samen met ons dansen op 23 september vanaf 20.30 uur in de Balzaal van de Vooruit. Iedereen is welkom!


Onze Vlaamse bioboeren, producenten, winkeliers... zetten zich elke dag met veel passie in voor een betere wereld en dat mag wel eens gevierd worden! Ook alle sympathisanten die mee aan de kar van bio trekken mogen hier niet ontbreken. Kom samen met ons dansen op 23 september vanaf 20.30 uur in de Balzaal van de Vooruit. Iedereen is welkom!

✨ VOOR ELK WAT WILS:
In de namiddag kan je komen luisteren naar boeiende sprekers en mee aan tafel schuiven voor een heerlijk biobuffet! We sluiten af met een bruisend dansfeest!

Voor het inhoudelijke programma en het buffet kan je best vooraf inschrijven, voor het dansfeest kan je tot het laatste moment beslissen: https://www.biobruist.be

✨PROGRAMMA:
Inhoudelijk gedeelte (15u30-19u00)
Walking dinner (19u00-20u30)
Avondfeest
- 20u30: Liveband Sitting Duck Band
- 22u00: DJ en feest

✨TICKETS:
inschrijven kan op https://www.biobruist.be
Feest: 10 euro inkom Buffet: 25 euro

Bio Bruist


Locatie

Kunstencentrum VIERNULVIER - de Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Datum/tijdstip

Vrijdag 23 september 2022 van 15u30 tot 03:00

Prijs

10 euro (feest) - inhoudelijk programma (gratis)

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.