Beleef bioboerderij De Kollebloem

31.08.2019

Ontdek dit biodynamisch tuinbouwbedrijf tijdens lezingen in de yurt, rondleidingen op het veld en een kooksessie met een getalenteerde chef. 


Beleef net wat meer van de boerderij dan alleen de groenten. Ontdek waar je groenten vandaan komen, wie ze teelt en wie er jouw pakketten vult. Snuif de sfeer op en geniet van onze bloemenpracht.

Voor de lunch dien je te reserveren, de rest van het programma vind je hieronder.

Onze opendeurdag start om 11u tot 17 uur.

Programma

  • De Kollebloem van de toekomst: Hoe ziet De Kollebloem eruit in de toekomst? Een boerderij op vrije grond, we zijn er bijna. 
  • Wandeling op de boerderij: de koeien zijn ontsnapt! Volg hun wandeling over de boerderij, los het raadsel op en verdien een lekkere beloning.
  • Rondleidingen: met boeren Manuel, Arne en Antoine kom je alles te weten over onze groenten
  • Bloemen: pluk zelf je boeket, onder begeleiding van onze bloemenverzorgers Stephanie en Raymond én professioneel bloementeler Marieke
  • Onze bloemenzaadjes zijn te koop voor in je eigen tuin.
  • Bar met taart en ijsjes


Locatie

Bioboerderij De Kollebloem
Doornstraat 30, 9550 Sint-Lievens-Esse

Datum/tijdstip

31 augustus 2019 van 11 tot 17 uur

Prijs

70 euro /Leden S-Plus: 55 euro

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.