Bak je eigen broodjes

10.01 - 05.03.2019

Voor onze eigen biobroodjes gebruiken we gist of zuurdesem. We ontdekken de verschillende smaken van meel van tarwe, spelt, kamut en andere graansoorten. 


We experimenteren met zaden, noten en zelfs gedroogde vruchten … Je komt te weten welke werkwijzen en smaken jou liggen. Onze broodjes rijzen en worden daarna gebakken. Ondertussen maken we een variatie aan hartige en zoete pannenkoeken, die we samen gezellig opeten. Zodra onze broodjes klaar zijn, kunnen we proeven. 
Echte warme bakkers nemen hun tijd. Dus deze workshop duurt uitzonderlijk 5,5 uur.

Maaltijd inbegrepen

Deze workshops worden georganiseerd van 10/01 tot 05/03 door Bio-Planet: bij Colruyt Academy Halle, Grombergen, Leuven, Hasselt en Ukkel. 

Locatie

Verschillende locaties
,

Datum/tijdstip

Verschillende workshops tussen 10/01 en 05/03/2019.

Prijs

40 euro

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.