​Weet (jij) wat je eet (?) (deel 2)

21.10.2016

Hoe zit het met die verzadigde of onverzadigde vetten, met nachtschade, met zuur en base, yin en yang, de vijf transformaties? Wat moeten we daar allemaal mee?


Vegetarische voeding, veganistische voeding, macrobiotische voeding, de voedselzandloper, Atkins dieet, antroposofisch dieet, gewone voeding …. Het lijstje is quasi eindeloos en er komen steeds nieuwe bevindingen bij die ons steeds de beste resultaten beloven voor uw gezondheid, uw energie of uw omvang. Velen geraken gefrustreerd omdat de gewenste resultaten uitblijven of omdat het zo verdomd moeilijk is om vol te houden.

Waar loopt het dan fout? Misschien in de 'gewenste resultaten' waar we de lat erg hoog hebben gelegd. Misschien in de keuze van het soort voedsel, door de omgeving die niet mee wil of omdat het veel te veel tijd opslorpt! En hoe zit het nu met die verzadigde of onverzadigde vetten, met nachtschade, met zuur en base, yin en yang, de vijf transformaties? Wat moeten we daar allemaal mee! Kan het niet wat eenvoudiger!

Locatie

Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148 , 2018 Antwerpen

Datum/tijdstip

Vrijdag 21 oktober 2016, 20u - 22u

Prijs

15 euro - Inschrijven via http://www.owc.be/alle-cursussen/weet-je-wat-je-eet-2-1178
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.